Grădinița Hänsel und Gretel din București
Str. Maior Ștefan Sănătescu, nr. 19
Sector 1, București
021 224 77 04
0743 332 447
Acest curs contribuie la formarea profilului de lingvist al copiilor și le stimulează spiritul de comunicare într-o limbă străină, pentru a dezvolta idei pe diferite teme, prin cunoașterea și însușirea unor noțiuni atractive și interesante.
Iar pentru cei mai mari, elaborarea de mici propoziții în scris, scrierea de compuneri scurte și altele.
Dansul este o formă distractivă de activitate fizică, în cadrul căreia copilul poate să-și modeleze frumos corpul. Prin dans, sunt stimulate funcții importante în dezvoltarea motrică: coordonare, forță, echilibru, flexibilitate. Înscrierea într-o clasă de dans înseamnă integrarea lui într-o comunitate mică.
Dansul, ca formă de exprimare şi de comunicare artistică, este un tip de activitate care dobândeşte o tot mai mare eficienţă în lucrul cu preşcolarii. Copiii iubesc mişcarea, muzica, iar elementul emoţional implicat în acest gen de activităţi oferă mişcării atractivitate şi motivaţie, mobilizează forţele copilului şi-i produc bucurie, mulţumire.
Nu este greu să dansezi. Ai nevoie doar de un strop de curaj, câteva picături de voință și o cantitate impresionantă de poftă de viață. Restul vine de la sine.
Arta reprezintă un prilej de exersare şi dezvoltare a creativităţii prin libertatea maximă de expunere pe care o asigură. Acest curs are ca obiectiv principal formarea deprinderii de a exprima idei, gânduri şi sentimente, prin intermediul limbajului plastic. Se vor studia: modelaj, pictură, abilităţi practice, colaje.
Cu ocazia sărbătorilor, se realizează pictură de icoane pe sticlă. Modelajul reprezintă domeniul artelor plastice cel mai accesibil copiilor pentru înţelegerea formelor şi a desfăşurării lor în spaţiu. Totodată, dă posibilitatea executării unor obiecte ce încântă atât prin faptul că pot fi uşor realizate de copii cât şi prin frumuseţea şi utilitatea lor. Prezentăm câteva avantaje ale acestui opţional:
Lucrările realizate pe parcursul anului vor face obiectul unor expoziţii.
Preșcolarii au în general înclinații către muzică, iar mulți dintre ei au reale calități muzical-instrumentale. Pianul oferă satisfacții imediate. De la primul contact cu pianul, copilul poate da viață unui sunet armonios. Alte instrumente, ca alămurile, instrumentele de suflat sau instrumentele cu coarde, necesită poziționarea atentă a degetelor, controlul respirației sau mișcări ale gurii, deci iau și mai mult timp pentru a produce o notă plăcută.
Această activitate se realizează în cadrul grădiniței, având în dotare acest instrument muzical, și se desfășoară strict individual, cu fiecare copil.
Este o metodă excelentă de a învăța elementele de bază. Cursurile de pian oferă o bună fundație pentru aptitudinile muzicale de bază. Pianul are mai multe note decât celelalte instrumente din orchestră (orga are cele mai multe note), iar conceptele muzicale sunt mai concrete. De exemplu, diferențierea între notele înalte și cele joase este mai simplă, pentru că notele înalte sunt în partea din dreapta a claviaturii, iar notele joase sunt în stânga.
Prin exerciții individuale la pian, audiții și jocuri, le este provocat în permanență spiritul muzical, copiii ajungând să stăpânească bazele acestui instrument.